Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Ankara Gezisi

Sosyal Bilgiler Eğitimi Topluluğu 10 Kasım 2022 tarihinde Ankara gezisi düzenledi. Sosyal Bilgiler Eğitimi Topluluğu akademik danışmanı Arş. Gör. Yıldıray Karadağ ve topluluk başkanı Duygum Çağla Avcı’nın hazırlık çalışmalarını yaptığı etkinliğe Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Serpil Sürmeli, Doç. Dr. Nevin Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Pelin İskender Kılıç ve 53 öğrencimiz katılım sağladı. Etkinlikte Ankara Kalesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi gezildi. Gezi esnasında Prof. Dr. Serpil Sürmeli, Doç. Dr. Nevin Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Pelin İskender Kılıç gezilen yerlerle ilgili tarihi ve coğrafi bilgileri öğrencilere aktardı. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir ziyaret edildi. Daha sonra Anıtkabir Komutanı Albay Mehmet Kasım Teke tarafından Sosyal Bilgiler Eğitimi Topluluğu adına Prof. Dr. Serpil Sürmeli’ye Anıtkabir Ziyaret Anısı takdim edildi.

SOS-1

SOS-2